perjantai 8. heinäkuuta 2016

Anti-haul?

Anti-haul videot ovat saaneet jonkimoista suosiota YouTubessa, joka tätä nykyä onkin tärkeimpiä tiedonlähteitä kosmetiikkauutuuksien suhteen. Anti-haulit eli what I'm not gonna bu-uyy aloitti ihana drag queen Kimberly Clark.Oikeastaan kenenkään anti-haulit eivät vaikuta ostopäätöksiini. Mikä sitten vaikuttaa? Tarvitsenko oikeasti tuotetta, onko minulla jo vastaavaa, tulenko käyttämään tuotetta, onko se hintansa arvoinen, nämä voisivat olla järkisyitä. Mutta nyt kun ajattelee esim. highlighter-kuumetta, (oikeastaan pitäisi puhua epidemiasta) niin eihän siihen nuo edellämainitut päde. no ehkä osittain, mutta toisaalta on kiva tietää ettei ole yksin.

Kuka oikeasti tarvitsee enemmän kuin pari highlighteria tai edes enempää kuin yhden? No samasta syystä tietysti kun miksi joku tarvitsee 161 nudea luomiväriä tai 27 paria mustia korkkareita tai mikä se himotus nyt sattuu olemaankaan. Itsekään en ole vielä saanut ympättyä highlighteria jokapäiväiseen meikkiin, mutta aion toki yrittää.. enemmän. Jos ostos tuottaa iloa, niin kai se sitten on onnistunut ostos. Jos se ei tuota iloa, pistä kierrätykseen. Eikö tämä ole se roinanraivaamisen periaatekin?

LooxiBeauty highlighterit


Mitä sitten en aio ostaa? Huh, tuota täytyy vielä miettiä.

Mihin hypetykseen olen mennyt mukaan? No melkein kaikkeen, mutta tutkin aina taustat. Katselen swatcheja, videoita, onko hinta kohdallaan. Varsinkin kaikkien pienvalmistajien onnistumiset lämmittävät mieltä, kivaa kun näitä indie-valmistajia alkaa löytymään. Joku "keksii" rainbow highlighterin, pari isoa tubettajaa puhuu niistä ja valmistajalla on vuoden odotuslista, toivottavasti hän on miljonääri sen jälkeen. Onhan toisaalta selvää, että tuollainen rainbow highlighter-innostus menee ohi yhtä nopeasti kuin se alkoikin, toisaalta ehkä se antaa pontta toisten Etsy-yrityksille, joilla on samanlainen tuote tarjolla. Samoin kuin joku Jeffree Star, oli sitten mitä mieltä hänen persoonastaan, niin on tosi hienoa, että hänen tuotteillaan on räjähdysmäinen suosio, hän kuitenkin tukee kotimaansa työllisyyttä. Yhden highlighterin sain käsiini ja vähän kaduttaa etten tilannut niitä muita kun tilaisuus ehkä olisi ollut.

Asioiden kääntöpuoli sitten taas on se ääretön kysyntä joka alkaa vähän kypsyttää, kun tuotetta ei olekaan saatavilla. Jotkut väittävät, että nämä out of stock-tilanteet ovat tahallisia, mutta enpä tiedä. Ymmärsin, että Jeffreen eka tilaussatsi higlightereita oli 100 000 kpl per sävy. Ja out of stock, ei ole edes päivämäärää restockille. Tosin hän on promokiertueella USAssa ja tuotteita on siellä mukana ja eBaysta saa riistohintaan. Tykkäsin kyllä hänen saittinsa selkeydestä, ja siitä, että toimituskulut Suomeen ovat kohtuulliset ja tieto helposti löydettävissä, tuote oli myös hyvin pakattu, ettei mitään vaaraa hajoamisesta ollut.

Toisaalta olisiko niin, että joku erityinen meikkikuume vallitsee maailmassa, erilailla kuin koskaan ennen? Mistä se voi johtua? Onko se somesta johtuvaa tai sen ansiosta?

Alkuvuodesta ärsytti eniten kun olisin halunnut Dose of Colorsin Hidden Treasure-paletin, selväähän on että asiasta muodostuu pakkomielle, onneksi sitten keväällä restockissa onnisti. Sanoisin kuitenkin, että jos ei sitä saanut käsiinsä niin ostapa Makeup Geekin Foiled-luomarinappeja BeautyBaysta ja jotain hyviä perusmattahommeleita, niin et ehkä missannut mitään.
Muistaakseni tässä testailin Dosen hohtosävyjä.
Ihanasti tämä bloggeri vesittää kuvat, niin ei tule turhia himotuksia kellekään.

Samoin pakkomielteenomaisia tunteita syntyi Violet Vossin Holy Grail-paletista, jota ei edelleenkään täällä näy, saattoi olla mahdollisuus tilata VV:n sivuilta, mutta toimituskulut olivat sellaiset, että heippa. (Ja verot kotimaassa täytyy huomioida) Nythän Drenched-paletti olisi kivasti tarjolla Euroopassakin, mutta en taida haluta sitä. Näistä oli kuitenkin yllättävän ristiriitaisia arvioita.

Yksi ongelmahan syntyy siitä, että on vaikea tietää, kenen arvioon voi luottaa. Jos vloggari/bloggari saa tuotteen ilmaiseksi on aivan selvä asia, että arvio on toisenlainen kuin että ostat tuotteen omalla rahalla tai jonotat kuukausia jonkin hypetyksen perässä. Lisäksi tuotteen esittelijällä saattaa olla  linkki jonka klikkauksilla hän ansaitsee rahaa. Jokainen tajuaa, ettei tässä tapauksessa kovin kirpeitä arvosteluja anneta. Se kuinka kriittinen uskaltaa tarvittaessa olla riippuu täysin henkilöstä.

Morphehan on yksi jonka paletti 35O oli äärettömän kauan out of stock, en ymmärrä mikä siinä oli niin vaikeaa, Morphen paletithan ovat kiinatuotantoa. Itse olen nyt muutaman paletin ostanut ja Morphesta olenkin jo aiemmin puhunut, mutta en tiedä, Toisaalta jos 35 värin paletti maksaa 20 e, niin onko se sen arvoinen, jos värit eivät kestä kokopäivää silmissä, tottakai on. Suoraan sanoen en edes tiedä kestävätkö, mutta ihanan kätevästä Soul of Summerista tuli sellainen käsitys, että pohjustaja on paikallaan ja itsehän en pahemmin luomarinpohjustajaa ole käytellyt, mutta täytyisi opetella sitä. Olen kuitenkin sitä mieltä, että hyvä luomiväri toimii normiolosuhteissa ilman pohjustajaa, mutta joo, kyllä sille varmasti oma tehtävänsä on. 

Morphe 35F, ei primeriä, ihan spontaani swatchaus..

Ai niin ja sitten vielä se ColourPop! Koko maailma on odottanut nyt, sanoisinko puolisentoista vuotta ainakin, että CPop saisi kansainväliset toimitukset aikaiseksi, puolitoista vuotta, oikeasti? Eivätkö he halua rahaa? Mikä business toimii niin? Ai meillä olisi tuhansia ja tuhansia ihmisiä Euroopassa himoitsemassa tuotteitamme, mutta ei me oikeastaan tarvita niiden rahoja? Joitain tuotteita olen päässyt kokeilemaan, ja noh, löysin juuri joitain eurooppalaisia myyjiäkin, palaan asiaan kun saan toimituksen, mutta joo-o Ebaysta vaan riistohinnallahan sitä on osteltu. Täytyy tietty muistaa, että ei sieltä kauheasti voi ilman veropläjäystä tilailla, mutta mutta. Tunne on vähän sama kuin joku olisi noorannut sua kuukausia ja sitten yhtäkkiä olisi, että moooi nähdäänkö? Silleen, että jaa. Jaaha. Jaahas. Että kiinnostaako tässä enää. ColourPop siis aloittaa ensiviikolla toimitukset suurimpaan (?) osaa maailmaa, no tietty koko paikka on sitten out of stock? Voi olla että odottelen. myöhempään..

En oikeastaan päässyt edes asiaan mutta lopettelen nyt vuodatuksen tältä erää.

2 kommenttia:

Charming Nails kirjoitti...

Eniten olen lähtenyt mukaan contouring hypetykseen. Mutta se NYXin Contour paletti on kyllä huippuhyvä ja saa meikänkin pulloposkista vähän paremman näköiset ;) Strobing oli vähän outo homma mutta siihen tutustuttiin ammattilaisen välityksellä Make Up Storen miitissä. Nyt mulla on se MUSin korostustuote strobingiin ja kyllähän ne poskipäät tullee vähän kivemmin esille :)

Vanity kirjoitti...

munkin täytyisi tutustua vielä strobingiin, täytyy sanoa, että esim. mulla ei vieläkään ole hajua mitä baking tarkoittaa.. contouring on ihan hyvä juttu, kunhan löytää itselle sopivat tuotteet, toistaiseksi olen tykännyt eniten yhdestä Makeup Revolutionin triosta, joka ei ole mikään kallis sijoitus. Toisaalta se taitaa ajaa samalla aurinkopuuterin asian, jonka ei kai virallisesti pitäisi olla ollenkaan sama asia.. uh. MUSin uudet tuotteet on kyllä upeita, kiva kun sun kulmillakin on joskus jotain meikkihäppeninkiä ; ).