maanantai 8. helmikuuta 2016

Vuoden menestyjät osa 1

Vuotena 2015 kosmetiikkamaailma oli täynnä jännittäviä tapahtumia.
On todella oltava ajan hermolla, että pääsee osalliseksi kaikista hypetyksistä. Kyse voi olla sekunneista, launch, restock, you missed it!! Ihan hermoja riipivää. Oli sitten kyse kynsilakoista, Morphen 35O-paletista, Anastasian viimeisimmistä luomuksista, MACin ainaisista LE-kokoelmista puhumattakaan. Jossain vaiheessa tuollainen alkaa tietysti ärsyttämään.

Morphe Brushes oli tietysti yksi vuoden tapaus. Itse sain käsiini 35T-paletin eli taupe-paletin ja muutama sivellinkin tuli hankittua. Onko merkki kaiken hypetyksen arvoinen? Niin. Olen yhden 120-värin halpispaletin ostanut puhtaasti mielenkiinnon vuoksi joskus vuosia sitten. Ihan hirveän mielelläni en sellaisia silmiini laittaisi pidemmäksi aikaa, eikä ne kyllä taitaisi pysyäkään.
Sanoisin, että tämä on MACin ja sellaisen muovilta tai joltain muovailuvahalta haisevan halpispaletin välimaastossa. Tänään käytin perusvärinä alarivin kolmatta vasemmalta, suht perusruskeaa mattaa jollain Sigman pikkusiveltimellä ja olin ihan että vau. Välillä taas tuijotan palettia epäuskoisesti ja murran sen itseluottamusta; "I'm not sure if you are that good.. or good for me". Paletissahan ei ole montaa mattaa, laskinkohan että 6 kappaletta. Kuten näkyy myös osa ruskeista taittaa violettiin, osa kultaan, joten ei ole kuitenkaan ihan niin yksioikoinen tapaus ja sekin tuli mieleen, etteivat sävyt aina näytä swatchattuina siltä miltä paletissa, joka voi olla siis hyväkin asia.

Aavistuksen kun nappeja haistelee niin erottaa "sen" hajun, Olen ihmetellyt joitain vloggareita, (olenkin todella kunnostautunut tätä nykyä tubettamisessa), harvalta kritiikin sanaa tulee, muuta kuin amazing, amazing. Tosiasia kuitenkin aina on, että jos saat kaiken ilmaiseksi ja sulla on "yhteistyötä" ja affiliate-diili valmistajan kanssa, niin eihän kukaan sano, että hei btw tsiisas näähän haisee ihan joltain kiinahalppiksilta. Yhden videon näin jossa joku uskalsi vähän kritisoida. Tottakai jos paletissa on 35 sävyä ja se maksaa 20$ niin eihän se voi MACia olla, 35 värin MAC-paletti maksaisi 300 e ja Suomessa 450 e. Mutta miksei ole sitten vaikka 15 sävyä hieman laadukkaampaa tavaraa ja hinta 20$? Näitä on kuulemma kuitenkin vuosia kehitelty, oukei. Ehkä se tarkoittaa sitä, että halvoilla raaka-aineilla on saatu kehitettyä jotain kautta kuitenkin ns. pysyvä, mukavasti levittyvä, ei-jauhoinen värinappi.

Oikealla kuvassa onkin Morphen 12-paikan tyhjä paletti joka on mielestäni oikein oivallisen kokoinen ja nythän heiltä onkin tullut markkinoille 12-sävyn paletteja. (Pikkupaletissa Makeup Geekin nappeja, johon tutustuin vasta pari kuukautta sitten, ostettu BeautyBaysta). Toki tekisi mieli vielä kokeilla Morphelta muutakin, mutta pieni hmm..-tekijä tässä on mukana. Jos on kokeillut kaikki MACit, Diorit, Chanelit, Guerlainit, Lumenet, Bobbi Brownit, Urban Decayt.. alanko ostaa jotain kiinahalpiksia? Samaan hengenvetoon voi muuten todeta, että Anastasian puuterimaiset contour-napit on myös tehty Kiinassa, mutta.. ne ei haise. Ja toiseen hengenvetoon, ettei se high end status takaa sitä että luomari on ihan parasta. Siinäpä luomivärihullulle aina vaikea dilemma. Mikä on oikeasti hyvä? Kaikkihan haluavat hyvää ja halpaa.
Morphe-valikoimaa voi muuten tarkastella esim. BeautyBayssa, CultBeautyssa ja BeautyChamberissa ilman tullipelkoa, BC:stä en olekaan vielä tilannut ja siellä postareita tulee n 9£ ja valuuttamuuntimella näkee viimeisimmän tilanteen punnan kurssista, joka on mielestäni ollut vähän suotuisampi euroon nähden viimeaikoina.

Morphen liikkeestä voi tilata myös suoraan (USA), mutta itselläni paketti jäi tulliin, että kannattaa varautua veroihin + että meni kolme viikkoa ennenkuin lähetysilmoitusta edes tuli, joten.. en ehkä ihan heti tilaile sieltä uudestaan.

2 kommenttia:

Charming Nails kirjoitti...

Varsin mielenkiintoinen paletti. Ensivilkaisulla näyttää vähän njäääh, onpas samankaltaiset sävyt mutta kyllä niistä eroja löytyy kun kuvaa vähän tuijottaa :) voisin meikata tuolla!

Vanity kirjoitti...

Joo ei tosiaan ole ihan yksioikoinen paletti, mutta siinä mielessä turvallinen, että voi aamulla vetäistä paletista jotain uutta kokeilematta ennakkoon, ei se niin pieleen voi mennä. Jos katsoo swatcheja tästä, niin aika erilaista jälkeä on varmaan saatu, en nyt viimeaikona ole katsonut, mutta jos olisi hankinta mielessä ja epäilee, että onkos tossa nyt 15 samaa sävyä niin kuin voisi olettaa.. mutta omalla tavallaan jokaisen taupe loverin unelma, ei voi sanoa että kaduttaisi ; )