lauantai 26. marraskuuta 2011

Joululahjavinkkejä?

Tottakai kosmetiikkalahjat ovat ihan parhautta, toivottavasti myös saajankin mielestä.. Joskus onkin vaikea asettua toisen kenkiin ja ajatella, mitä toinen oikeasti haluaisi, eikä vaan sitä, mihin itse on ihastunut ja mitä itse haluaisi antaa. Monimutkaista, kyllä. Lahjojen ostaminen on mielestäni todella vaikeaa, koska asetan standardit korkealle. Tärkeintähän on tietysti vaan se muistaminen.. ja se, että lahja on täysinsuperspeciaaliuniikkiharvinaisuus ja kohtuuhintainen. (Tykkääkö se varmasti???) Pakko myöntää, etten ole itsekään helppo kohde, inhoan sellaista "muodollista muistamista", että ostetaan jotain tonttuja, halpiskynttilöitä, feikkejä tai jotain muuta täysin turhaa tavaraa. Jos jotain täytyy ostaa, niin vaikka sitten simppelisti jotain Fazerin konvehteja nätissä pussissa. Tai vaikka virtuaalivuohi. Noh itsekkäästi valitsen kuitenkin tuon suklaan.
Netistä tilaaminen onkin se varmin tapa löytää jotain kivaa kosmetiikkaa, eikä niitä iänikuisia Sokkarin/Anttilan pakkauksia tai Body Shopia, vaikka noista BS:n jutuista tykkäänkin ja niitä on itsekin tullut lahjaksi annettua. Nyt alkaa olemaan kuitenkin korkea aika tilailla, jos meinaa ulkomailta jotain Suomeen asti saada.

Esim. OPIlla ja Essiellä on paljon ihania minisettejä. Nyt on tullut markkinoille OPI Best of the Best-setti. Noita on myös myytävänä kahdessa viiden lakan setissä esim. eBayssa. Meinasin sanoa, että 10 lakan settiä saa myös ASOSilta, muttei siellä ainakaan nyt näkynyt.. Myös tämän vuoden holiday-kokoelma Muppetsia saa minisettinä, viime vuoden Burlesquen minisetit olivat myös aivan ihanat. Löytyy toki myös Touring America-settiä ja kevään Piratesia. Hintaa noilla on yleensä eBayssa postareineen 16-20$. Kannattaa tsekata tuleeko suht samoilla postareilla vaikka kaksi settiä, tämähän riippuu tietysti ihan myyjästä. Myös ASOSilla on ihan mielenkiintoiset lakkavalikoimat ja monesti tarjouksia ja aleprossakoodia putoaa meiliin harvase päivä.

Models Own on julkaissut juuri mielenkiintoisen duochrome-kokoelman Beetlejuice, jonka hankkimista harkitsen itsekin. ASOSilta katselin näitäkin, mutta taisivat mennä kuumille kiville, on siellä kai joku setti saatavilla, mutta ei niitä sävyjä jotka haluaisin. MO:ssa ei paljon muuta huonoa ole kuin halpisimago.. ai niin, MO:n omilta sivuiltakin moni sävy on toistaiseksi loppu, mutta muitakin kivoja settejä on saatavilla. Postarit tosin ovat 9,95£ joten kimppatilaus kannattaa tai sitten tilaa kerralla isomman satsin, kun ostaa enemmän, putiikista saa enemmän aleakin. Toisaalta voi kipaista Seppälästä katsomassa josko mielisävyjä löytyisi Englantia lähempää.

Toki voi myös astella laatutavarataloon tai kosmetiikkaliikkeeseen ja ostaa sen yhden hienon lakan, esim. jonkin Chanelilta tai Diorilta joista saakin sitten pulittaa n. 27 euroa, jos ei muita aleja heru. Olisikin kiva vaikka sellainen lahjakortti, jos ei ennakkoon tiedä tarkalleen toivottua sävyä, että lahjansaaja voi hakea toivomansa sävyn, vaikka sitten Chanelin valikoimista.

Kosmetiikkakirjat ovat myös kivoja lahjoja. Näin kotimaisuusnäkökulmaa ajatellen sainkin juuri kätsysti kirjastosta lainattua Mariela Sarkiman Make up Biblen, en ole syvällisesti vielä ehtinyt tutustumaan, mutta vaikuttaa aika hyvältä, kuvat ovat todella kauniita, mutta käytännölliset vinkit ovat tietysti tärkeintä. Monessa kohtaa on "Se on ok!"-alkuinen mietelause, pointtina kai rohkaista suomalaista naista meikkaamaan ja käyttämään värejä rohkeammin. Itse en intohimoisena kosmetiikkaharrastajana kuulu kategoriaan, joka meikkaa harvoin ja jonka tärkein elementti meikissä on ripsari ja naama helottaa pizzan värisenä. Joten en välttämättä tarvitse perusrohkaisua käyttämään värejä tai muistutusta, ettei työpäivän meikin tarvitse olla tylsä. Monille tällaiset neuvot ja rohkaisut ovat varmaan ihan käyttökelpoisia, kaikki eivät elä ja hengitä meikeille. (Mikseivät..) Ainoa mikä pikasilmäilyllä pisti silmään oli smoky eye-meikin ohje, eihän smoky eyen todellakaan tarvitse olla mattamusta luomiväri, vaikka jutussa jokaisen aikuisen naisen vakuutettiin sellaisen tarvitsevan. Itse tykkään esim. pronssisesta smoky eyesta ihan arkena, mutta silti sen verran hillitysti, ettei sitä varmaan kukaan sanoisi smoky eyeksi..
Ulkomaan elävien kirjoista hyviä on vaikka Paula Begounin opukset, Kimora Lee Simmonsin Fabulosity, Rachel Zoe, Victoria Beckham, Bobbi Brown, Kevyn Aucoin riippuen tietysti vähän saajan persoonallisuudesta ja kielitaidostakin. Monia kirjoja pystyy vähän selailemaan virtuaalisesti Amazonissa. Tilaan kirjat yleensä AdLibriksesta ja eBaystakin.

Jos lahjansaaja ei ole kiinnostunut ylimääräisestä hömpsötyksestä, voi kipaista vaikka apteekin kautta katsomassa, olisiko siellä jotain lahjaideoita tai tarjouksia esim. perusvoiteiden osalta. Eivätköhän kaikki kuitenkin tarvitse esim. pesunesteitä ja voiteita, jos ei sitten muusta ylimääräisestä välitä.

Eikös tässä ole jo ihan riittävästi? Ai niin ja sitten vielä itselle.. täytyisikin piakkoin pohtia ja tilata omat lahjatkin.. Direct Cosmeticsilta muuten tilasin hiljattain paketillisen ROCin seerumeja ja voiteita, käykääpä katsomassa mitä siellä on tarjolla, Escentualissa (UK) on edullisia Tigejä, ja eipä unohdeta Strawberrynetiä...

2 kommenttia:

Charming Nails kirjoitti...

Hyvä postaus, sai taas naureskella vitseillesi :) mulla on joulutoiveissa tuo Make Up Bible. Kosmetiikka nyt ei ole sillee, pari juttua mitä tarviin...ne tulee itse hommattua.
OPI minilakkasetit on kyllä käteviä lahjoja! Ja tietty suklaat aina...

Vanity kirjoitti...

Hello dear, juu kosmislahjoja en minäkään yleensä toivo kun itse tietää/osaa paremmin ostaa sitä mitä tarvitsee, kun ei niitä haluamiaan välttis tuolta taviskaupoista saa, eikä toisaalta haluaisi mitään "turhaa" tavaraa..