torstai 14. kesäkuuta 2012

Luxury skincare

YESYESYESYES. Kukaan kosmetiikkafriikiksi itseään kutsuva ei ole aito sellainen, jos ei ole haaveillut esim. ihonhoidon luksusmerkeistä.. Ostin jo muutama vuosi sitten pienen purkin La Merin Moisturizing Creamia pienen 3,5 ml:n purkin. Noh miten siinä sitten kävi. Enhän mä ole sitä tavallaan niinku muistanut käyttää. *Tähän kohtaan punastelevia, nolostuneita hymiöitä : (*. Tuhmaa. Löysin kyllä purkin ja olen säilyttänyt sitä ihan laatikossa huoneenlämmössä, joten olosuhteet ok, mutta onhan siitä ehkä vähän kosteus haihtunut. Aion kyllä nyt käytellä sitä pois. Täytyy sanoa, että tuollainen 3,5 ml:n purkki on yllättävän.. kookas tai kyllä siihen tavaraa mahtuu ihan viikkojen käyttöön, jos ei ihan sentin kerrosta naamalleen laita. Itsekin ajattelin lähinnä silmänympärysiholle laitella. En tehoista osaa sen enempää sanoa, kai se pointti tuossa rasvassa on se, että on aika paksua ja kuivalle iholle soveltuvaa. Sittemmin sarjaan on tullut myös kevyempi versio ja muitakin tuotteita. Ja eikös sitä saa ihan meitin Stockmanniltakin nykyään.. tuskin kuitenkaan sarjaa enempää harrastan.

Toinen samassa sarjassa painiskeleva merkki on La Prairie. Tässä on vähän se ristiriita, että esim. Paula Begoun ei näitä merkkejä erityisesti hehkuta, overpriced ja sitä rataa, mutta miksi ne sitten myyvät ja pysyvät markkinoilla? Ei kai kukaan osta 100-400 e/$/£:n tuotteita, jos niistä ei ole mitään hyötyä? Lue arvosteluja ja mielipiteitä, tilaa/ostele näytekokoja ja totea itse. Menin kuitenkin ostamaan ilman testailuja tuon La Prairien Anti-aging päivävoiteen SPF 30, tosin sain sen erittäin kohtuuhintaan kun olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Yksi hyvä perustelu ostamiselle oli se, että olisin kuitenkin tarvinnut kesäksi uuden hyvällä suojakertoimella varustetun päivävoiteen, olisin ehkä ostanut La Roche Posayn, jota saa Suomesta apteekeista erittäin kohtuuhintaan, pääasiallisesti alle kahden kympin. No siis, nyt mulla on La Prairien päivävoide. Onko se ihana. On. Pärjäsinkö ilman? No juu.. Ostanko lisää? Ei ehkä mahdottomuus, purkki on kuitenkin iso, että tuossa menee aikaa ennenkuin saan sen kulutettua. Suomessa ei taida kuitenkaan talviaikaan tarvita himuisia suojakertoimia. Ehkä käyttelen outlet-ROCejani sitten..Normihinta on tällä hetkellä Mansikkalassa n. 160 e, La Prairien sivuilla 215 USD, Urbanretreat.co.uk:ssa 134£. Eurooppalaisista putiikeista nimittäin ajattelin tuota Urbanretreatia, josko sieltä tekisi joskus ostoksia.. haluan vielä silmänympärysvoiteen ja tuolla Cellular Eye Contour Cream maksaisi 86£, mutta tuossa ei ole aurinkosuojaa, kun näin yhden sellaisen sy-voiteen jossa olisi.. tuo Cellular Eye CC maksaa Mansikkalassa 102 e (jossa on siis jonkinlainen todennäköisyys, että jää tulliin).

Missä sitten menee järjen raja noissa hinnoissa? Mielestäni parista (säännöllisesti käytettävästä) hoitotuotteesta voi maksaa vähän enemmän, eli esim. satasen, mutta en maksaisi mitään 150-200 e. Toistaiseksi en ole maksanut tuollaisia summia mistään, ja vielä muutama viikko sitten mietin, ettei oikeasti voi olla merkitystä jollain päivävoiteella, että 20-30 e on aika maksimi mitä kannattaa sellaiseen laittaa..Näkyykö se ihossa jos ostan 20 e voiteen tai 150 e voiteen? No ei välttämättä, ainakaan heti. Tuntuuko ne erilaisilta? Erittäin todennäköisesti ja hoitoteho voi todella tuntua senkin jälkeen kun olet päivän meikit pessyt pois eikä iho ole kuivunut pinnalla vaan tuntuu pehmeältä ja kosteutetulta. Tuohan oli selkeä markkinointilausahdus, hahaa. Eihän näihin ole mitään absoluuttista totuutta olemassa. Joku pärjää hyvin apteekin perusvoiteilla koko elämänsä ja iho näyttää loistavalta. Jollain toisella on satojen eurojen arsenaali ja naama on sileä kuin mopsilla

On myös pakko myöntää, että kun on päässyt kokeilemaan Chanelin tai Diorin päivä/sy-voiteita, niin.. no ei kai niitä tekisi mieli, jos ne eivät sen kummemmilta tuntuisi kuin markettilorkut. Ja tietysti luksuksessa maksetaan muustakin kuin tuotteesta, juu. On myös mukavan provosoivaa, kun jonkun mielestä yli 15 e maksaminen jostain kosmetiikkatuotteesta on kauheaa tuhlausta. HAH NO OSTANPA SITTEN SEN 150 E VOITEEN. Jokin niissä kuitenkin kiehtoo. Onneksi voi ainakin olettaa, että netistä löytyy puolueetonta arviointia tuotteiden suhteen.

Ei kommentteja: