lauantai 19. helmikuuta 2011

Molly's book and some eyeshadow..

Lueskelin tuossa InStylea ja minua muistutettiin taas Kevyn Aucoinin meikkisarjan olemassaolosta. Se tuppaa unohtumaan, kun ei Kevyniakaan enää ole.. tarkistin Ebayn valikoiman ja googlasin vähän arvioita noista luomiväreistä. Päätin sitten tilata paletin nro 5. Nyt posti kulkee taas Atlantin takaa vaihteeksi todella nopeaan, ostin tämän perjantaina iltapäivällä Suomen aikaa ja mulla oli paletti jo tiistaina käsissäni!
Ihan kauniit keväiset mattasävyt. Täytyy vielä swatchata myöhemmin. Kokeilin kyllä jo ja tykkäsin. Ainoa seikka taisi olla, ettei tuo ruskea taida toimia (kosteana) rajauksena, kun vähän kostealla siveltimellä kokeilin, niin värinappi ei reagoinut ihan toivotusti.
Tässä vähän eri valossa.
Niin, ostin pari kirjaa silloin joulun alla.. Sain tuossa hiljattain vasta tuon Mollyn opuksen päätökseen.
Lainaanpa suoraan kiteytyksen; "This book is about celebrating turning forty and being the sexiest, funniest, smartest, best-dressed, and most confident woman you can be." Noniin mitä muuta sitä voisi haluta. Kirjan nimi tulee muuten siitä, kun Molly sai tietää odottavansa tyttöä, niin kaveri sanoi: Oh no! She'll suck the pretty out of you! No, Mollyn mielestä kaveri oli jopa oikeassa, mutta koska minulla ei ole lapsia, en voi ottaa kantaa tuohon..
Molly puhelee siis kaikenlaisista asioista mitä nyt aikuisen naisen elämään kuuluu; lapset, mies (parisuhde), ystävät, ruoka, kuntoilu, tyyli, ja tietysti.. vähän hiuksistakin. Oikeastaan juuri tuossa ylläolevassa kohdassa Molly kirjoittelee siitä, miten kannattaisi katsoa minkävärinen tukka oli viisivuotiaana ja pyrkiä siihen. Hmm. Olen kuullut tämänsuuntaista aiemminkin. Jokainen voi sitten miettiä toimiiko se omalla kohdalla.
Jaahas, ja pakkausohjeita matkalle.
Mutta. Tähän haluan ottaa kantaa : D. Myös muutamat Mollyn tuttavat ovat osallistuneet kirjan sisällön tuottamiseen. Tässä suunnittelija/stylisti Todd Thomas määrittelee mitkä tyylimokat ovat oikeastaan ihan ok! Makuasia, am I right?

1. Valkoiset housut talvella. No miksei?

2. Likainen tukka. : I. Milloin likainen tukka toimii? Mulla ei ainakaan koskaan. Joskus olisi kiva venyttää pesupäivää, mutta ehkä sitten ihan omissa oloissa, hyvä jos lenkillä kehtaa käydä. Jos on ihan huippumallitasoa, niin voi olla, että sen saa näyttämään.. siedettävältä. Tai jos kesällä saa hiukset ponnarille tai vedettyä taakse, laittaa vaikka hoitoaineet muhimaan ennen pesua.. selityksiä, selityksiä.

3. Hopea ja kulta. Yhdessä? Miksei toimisi?

4. Iltatyyli päiväsaikaan. No sekin riippuu iltatyylistä. Ehkä se kimaltava purppuranvärinen paljettimekko on liikaa K-kaupassa kello 17. Mutta joskus tuntuu, että se tyyli, jolla meikkaa arkipäivään, olisi jollekin iltatyyliä. Jo ihan se, että on jotain luomiväriä.

5. Vuodenaikakohtaisten vaatteiden sekoittelu. Eikö ollutkin hieno suomennos. No siis. Eihän kukaan käytä mustia toppahousuja kesällä, mutta miksei talvella voisi laittaa pastellia kukkapuseroa taiiih.. syksyllä jotain pirteää sävyä kammottavien ruskeiden ja kanervansävyjen sijaan?

6. Tyvikasvu. Ei. Ei, ei. Ainakaan jos se on harmaa eli valkoinen. Madonnan tyvikasvu? Dunno. Ensin olin aika järkyttynyt kun näin Whitney Portilla ja näillä, öhöm, tämän hetken tyyliniekoilla vuoden tyvikasvun tai siis siltä se näytti, puoleen väliin päätä huomattavasti tummempi tyvi kuin latvat.. nyt olen ajatellut, että kun raitani alkavat tässä kasvaa ulos, niin oisko hauskannäköistä jättää ne tuohon ja värjätä tyveä vaan 2-3 sävyä tummemmalla. Mutta sen täytyy tietysti näyttää tarkoitukselliselta, ei vahingolta tai laiskuudelta, that's the
point.

7.
Sininen luomiväri. Kyllä, jos se ei ole peräisin 70- tai 80-luvulta, eikä luomelle ole vetäisty helmiäisturkoosia puolentoista sentin kerrosta.

8.
Laivastonsininen ja musta. Siis yhdessä? Se on kyllä vähän huono.

9.
Halpa hajuvesi. Nyt kuule Todd. EI IKINÄ. Älä koskaan käytä mitään tarjoustalohajuvettä! Yves Rocher vielä menettelee jossain tapauksissa, varsinkin jos ei ole varaa 35-50 e tuoksuihin.

10.
Sukkahousut avokärkisissä kengissä. Don't. do. it.

11.
Lohdennut kynsilakka. Nyt Vanity-tädillä alkaa jo keittää. Hengitetäänpä syvään. LOHJENNUT KYNSILAKKA. Tarvitseeko tähän sanoa jotain?? ARRRGGHHH. Tuota noin, jos näitä Toddin tyyliohjeita lukee, niin suomalaiset naiset ovat sitten varmaan aika tyylikkäitä.

11 kommenttia:

Charming Nails kirjoitti...

Hehe, aamun piristys nuo kommenttis :)) paljon tuo paletti maksoi? Aika nopeesti kyllä tuli! Tulispa mun Texasit noin nopeesti ;D

Vanity kirjoitti...

joo toisten luomat tyylisäännöt on aina kivoja.. paletti makso n. 30$ + postarit. Luomarihulluus ei vaan hellitä. Toivotaan, että sun texasit pompsahtaa alkuviikosta eivätkä ole jäätyneet.. tai pudonneet kuoresta!!

Unknown kirjoitti...

oi, nätti paletti :)

Vanity kirjoitti...

Noi sävyt on musta kivat, jotenkin aika vähän olen tuollaisia yhdistelmiä nähnyt tarjolla.

Anonyymi kirjoitti...

Halvoista hajuvesistä saattaa löytyä kyllä ihan hyviäkin. Oma suosikkini on julkkishajuvesi, jota ei enää taida olla kaupan hyllyillä. Olen yrittänyt löytää vastaavaa sekoitetta kalliimmistakin, mutta tuloksetta. Hajuvesi on myös säilynyt hyvin, sillä tuoksuu vieläkin ihan samalta kuin ostopäivänä vaikka alkaa olla jo vähän vanha. Samoihin aikoihin ostettu Estee Lauderin eau de parfum on alkanut jo saada mummovivahdetta eikä sitä voi käyttää koska haju on pilaantunut :(

Yleensä hallipishajuvedet ovat kyllä roskaa, mutta joskus voi löytää ihan hyvänkin :)

Vanity kirjoitti...

Jep, tässä kategoriassa kuten näissä kaikissa voi onnistua ja epäonnistua. Joskus voi löytää kympillä ihan kivan tuoksun, ja näitä ns. julkkistuoksujakin myydään monesti aika edullisesti. Espritin sarjassa oli muutama tosi hyvä. Jotenkin se uskottavuus vaan hieman menee siellä Citymarketin hyllyllä, vaikka ihan kelvollista kamaa olisikin tarjolla ; )

Pumpuli kirjoitti...

Niin kiva postaus taas!

Tykkään kun seuraat aktiivisesti noita jenkkimarkkinoita, kuulen aina sun kautta mielenkiintoisista uusista tuotteista!

Mulla on Kevyn Aucoinin kirja Making Faces, ja se on todella hyvä ja inspiroiva. En kyllä tiennyt, että hänellä on oma meikkisarjakin. Hieno tuo paletti kun se on matta, vähän harvinaisempi.

Oon myös sen verran täti, että muistan Molly Ringwaldin Pretty in Pinkissa, ja ehkä mun on siksi niin vaikea ottaa vakavasti hänen tyylineuvojaan. Ja oon kyllä ehdottomasti sitä mieltä, että likaiset hiukset sekä hopea ja kulta yhdessä eivät voi koskaan olla tyylikkäitä :)

Pumpuli kirjoitti...

Ai niin, ja pakko vielä lisätä, että musta se Whitneyn tyvikasvu-look on ihan mahtava! Mun kampaaja ei vaan suostunut värjäämään mulle samanlaista, kun hänen mukaansa sitä pitäis aina laittaa tosi paljon, jotta se näyttäisi tarkoitukselliselta, eikä aivan järkyltä puolen vuoden tyvikasvulta. Varmaan hän on oikeassa :)

Vanity kirjoitti...

Kiitos kiitos, mukava kuulla, että jotain kiinnostaa nämä jorinat! Välillä epäilen sitä suuresti.

Vanity kirjoitti...

Ensin oikeasti luulin, että lookki on ihan vahinko, eikä tahallinen, sitten jollain Rachel Bilsonillakin oli samanlainen.. enkä tajunnut ollenkaan miten joku voi elää sellaisen "tyvikasvun" kanssa.. Mutta voihan sen tehdä vähän lievemmin, tietty riippuu vähän hiustenpituudesta, mutta eikös Giselellekin tehty raidat aina puolesta välistä päätä.. Voihan olla että kampaajat täällä eivät ihan ymmärrä viimeisempiä trendejä.. joskus mietin voisinko mennä jonnekin pyytämään balayage-raitoja, kun sitä aina innostuu lukemastaan, mutta ajattelin, että vastaus olisi AISIISMITÄ??!

Pumpuli kirjoitti...

No todellakin kiinnostaa :) Sun jututhan on niin mielenkiintoisia, tiedät todellakin mistä puhut. Tykkään sun blogista tosi paljon!

Mutta joo, kannattaa tosiaan vähän katsoa mihin menet pyytämään niitä balayage-raitoja, muuten lopputulos voi olla aika järkky :) Ehkä jossain Helsingin trendikkäimmistä kampaamoista ne vois tietää, vaikea vaan sanoa mikä sellainen sit olisi. Itse olen ajatellut että kun meen seuraavan kerran Nykkiin, meen myös kampaajalle. Harmi vaan jos tulee tosi hyvä lopputulos, koska mistä sitten enää samanlaista saa... Vois ehkä olla parempi, että ei edes tietäisi mitä kaikkea muualla on tarjolla :)