maanantai 15. helmikuuta 2010

Scavullo on beauty

Hieman vaatimattoman näköinen opus, eikö. Francesco Scavullon kirja vuodelta 1976, Scavullo on beauty. Mistä tämä nyt sitten tuli? Satuinpa katselemaan mainosteeveen ohjelmaa, jossa toimittaja vierailee Helena Lindgrenin luona. Siinä sitten tutustutaan Helenan Marilyn-alttariin ja kivoihin kirjoihin. Kirjan nimi selvisi vasta kun tiirailin jaksoa uudelleen nettiteeveestä.

Tuossa ohjelmassa vaikutuksen teki se, että kirjassa näytti olevan myös paljon tekstiä. Scavullo haastattelee siis kirjassa ihailemiaan naisia, joista monet ovat legendaarisia kaunottaria, persoonia ja "nimiä" yhä edelleen. Yllä muuten Lauren Hutton, jonka ihmeellisyyttä en ole koskaan ihan ymmärtänyt..Tuo kuva ehkä auttaa ymmärtämään paremmin. Meikeistä kirjassa vastaa suurimmaksi osaksi jo 80-luvulla edesmennyt Way Bandy.


Bette. Sinänsä hauska lukea tätäkin haastattelua, Bette kun tuossa haastelee, ettei paljon meikeistä ja sellaisista välitä. No ajat ja ihmiset muuttuvat (ja vanhenevatkin), muistan vaan Alluren haastattelun muutaman vuoden takaa, jossa hän ilmoitti "I eat, live and breathe for make-up". Hmmm. Me too honey, me too.

Joan Hemingway ennen..


..ja jälkeen. (Meillä kaikilla on siis toivoa).
Jerry Hall 19 vee.

Ali MacGraw. Stunning!

Ote Bette Midlerin haastattelusta. Kirjassa on n. 190 sivua, mukana Rene Russo, Cher, Liza Minelli, Barbra S. jne. Hankin tämän käytettynä Amazon UK:sta, hintaa tuli n. 27£ postareineen, toimitusaika puolisentoista viikkoa.

5 kommenttia:

Charming Nails: kirjoitti...

Bette on meikkifriikki hihihh :P
Mä en ole omaa suosikkikirjaa osannut vielä valita mutta se Riitta Vaaran meikistä maskiin on tullut luettua ihan läpi koska on suomenkielinen. Ulkomaisista katson lähinnä kuvat :P

Vanity kirjoitti...

Joo, Bette on muuten aivan ihana.. mua himottais melkein kaikki alan kirjat. ja lehdet ja kaikki.

Anonyymi kirjoitti...

Katos, Jerrykin se on ollut oikeasti kaunis joskus :P
Mun ei oo tullut kun selailtua ostamaani meikkikirjaa. Haluaisin silti jonkun tosi hyvän ja nykyaikaisen, josta saisi vinkkejä erilaisiin meikkeihin. Etenkin erityyliset silmämeikit kiinnostavat tutorialien kera. -sh-

Charming Nails: kirjoitti...

Mä halusin tilata jotain kynsilehteä mutta en ole saanut aikaiseksi kun pelottaa tilata lehteä ulkomailta haha :P

Vanity kirjoitti...

Toi oli hyvä pointti, olen aina vähän miettinyt mitä ihmeellistä Jerry Hallissa muka on..hyville meikkauskirjoille olisi edelleen markkinoita.

CH; ainakaan se Scratch ei ole kovin ihmeellinen, japskien Nail Up oli ainakin ihan hyvä kuviltaan.