tiistai 15. kesäkuuta 2010

Vähän hiusasiaa

Muistin, että jossain vanhassa Alluressa oli kiva juttu hiusmalleista...
Cintia Dicker

Toivottavasti tuota pystyy lukemaan..

Kahdella noista tytöistä on käsittääkseni värjäämätön tukka, joka jo sekin vaikuttaa hiusten hoitoon ja käsittelyyn. Tosiasiahan on, että mitä enemmän hiuksia käsittelee, sitä enemmän ne kuluvat ja kärsivät. Tuosta hiustenpesustakin aina puhutaan, että saako pestä joka päivä, toiset sanoo, että tottakai jos on tarve ja toiset, että ei oikeasti tarvitsisi.. Toisaalta mieluummin "kulutan" hiuksiani tarvittaessa pesemällä pois sen luonnollisia, suojaavia öljyjä, kuin kuljen kaksi viikkoa ilman pesua..
Itse miettisin lämpökäsittelyn määrää ja tarpeellisuutta, onneksi olen hyväksynyt oman hiuslaatuni, niin sitä ei tarvitse joka pesun ja kuivauksen yhteydessä kärventää kuivaimella tai suoristimella. Myös yletöntä harjaamista ja muuta hiusten repimistä on syytä rajoittaa. Kaikki näprääminen kuluttaa hiusta. Ja tietysti hapetevärjääminen, värin ylläpitoa kannattaa harjoittaa myös vaahtoväreillä ja sävyttävillä hoidoilla.

Hyvä teos hiusfriikille; Paula Begoun, Don't go shopping for hair-care products without me. Ehkä vähän pettymys Paulan saman teeman kosmetiikkaopuksen jälkeen, koska kirja tuntuu jakavan "hymynaamoja" auliisti, mutta Paula selittääkin kirjan alussa, että tuotteet nyt vaan yksinkertaisesti olivat niin hyviä.
Sisällysluetteloa.

Kirjassa on 706 sivua (mulla on pehmeäkantinen versio) ja ennen tuotearvioita on 196 sivua muuta hiustietoutta. Tässä on niin paljon asiaa, että kirjaan voi palata aina uudelleen. Toisaalta teksti on mielestäni mukavaa luettavaa, eikä tappavan kuivaa rutinaa.

Tässä muuten muutama väittämä ja vastaus pähkinänkuoressa:

"Some hair-care products can protect hair from sun damage" -false-

"You can repair damaged hair" -false-

"Silicone is bad for hair" -1000% false-

"Natural ingredients are better than synthetic ones" -completely false-

"Expensive hair-care products are better than inexpensive ones" -very false-

ja sitä rataa.

2 kommenttia:

Plaz^ kirjoitti...

Olis varmaan ihan mielenkiintonen kirja.

Vanity kirjoitti...

Kannattaa hankkia, jos tykkää kauneudenhoitokirjoja lueskella. Paulan kosmetiikkaopuksesta on tullut myös uusi painos, sitä saa ainakin Adlibriksesta, tätä ei tainnut jostain syystä nyt olla siellä.