perjantai 1. tammikuuta 2010

Uuden vuoden.. lupaukset?

Amatöörin uuden vuoden kauneuslupaukset/note to self:

-mieti hiustenvärjäyksiä vuositasolla, hapetevärjäyksiä mahdollisimman vähän koko tukkaan, korkeintaan 5-6 kertaa vuodessa ja silloinkin mieluiten mieto kevytväri, tyven saa värjätä kestovärillä. Raidoituksia myös mahd. harvoin.
Toisaalta jos raidoituksia on esim. 3-4 kertaa vuodessa, koko tukan hapetevärjäyksiä sitten vielä vähemmän, värjää vain tyvi.

Olen laittanut viimeksi kevytvärin (Garnier Herba Shine) syyskuun puolivälin jälkeen, sitä ennen kevytväri kampaajalla heinäkuussa ja nyt ajattelin tässä viikonloppuna laittaa tuon HS:n taas. (Tosin tässähän saattaa vielä mieli muuttua, kun väriäkään ei ole vielä ostettu...)

Raidat on laitettu n. 4-5 viikkoa sitten, ne saavat nyt siis peittyä. Kevytväri ei niitä yleensä täysin peitäkään, mikä on hyvä asia. Raitoja laitettu sitä ennen lokakuun puolessa ja nekin päälikerroksen alle, päälipuolta rasitettu raidoilla sitä ennen maaliskuussa. Suosi ylläpidossa suoravärejä, sävyttäviä hoitoja ja sävytevaahtoja, esim. Crestol Color Gloss ja Goldwellin Colorance Soft Color.

Raitojen kanssa tuo suoravärjäys on kyllä sitten hankalampaa.
Lyhyemmän (korkeintaan hartiapituus) tukan kanssa ei tarvitse olla ihan niin hysteerinen värjäilyjen kanssa).
T. Entinen himovärjääjä ja aina mahdollinen kasvattaja.

-hold the iron eli mahdollisimman vähän lämpökäsittelyjä hiuksille (fööni, suoristusrauta, kiharrin). Talvella föönin apua joskus tarvitsee, jos ei jaksa märän kuontalonsa kanssa palella. Muutenkin voisi yrittää elää hiuksen luonnollisen olomuodon kanssa ja työstää sitä, work the natural texture, niiko sanotaan.

-lisäravinteet, öljyt ja vitamiinit (kalanmaksa, helokki, biotiini 5 mg, sinkki, B , C, D, E ois hyvä myös)

-voisi vaivautua käyttämään kasvonaamioita, edes 2 kertaa kuussa.

-muista aurinkosuojalliset tuotteet ainakin helmi-maaliskuusta lähtien, myös käsille, sitten kun käsineitä ei enää tarvitse! Lehdissä aurinkosuojaa suositellaan käytettäväksi vuoden ympäri. Sure, if you live in Florida.

-lakkojen tilailu.. uh. Koetan oikeasti miettiä tarkkaan mitä tilaan ja/tai sitten ainakin myydä ylimääräiset sujuvasti eteenpäin.

-muu kosmetiikan ostelu.. tällä hetkellä mulla on aika omavarainen tilanne, kokeiluvuodet on pääasiassa ohi. Jostain syystä uudet luomiväripaletit eivät lakkaa kiinnostamasta. Ihonhoitoon kannattaa panostaa, tosin tuotteita ei tarvitse tusinakaupalla, eihän niitä ehdi käyttää ennen kuin menevät huonoksi. Tilaa minikokoja/sampleja kokeiluun. Huuto.net on aloittelevan kosmisholistin paratiisi.

-less is more, iho ja hiukset kuntoon, muut kulmakivet eli ravinto, lepo ja liikunta tasapainoon ja vähemmän tököttiä naamaan.

Tässä siis muistilistaa loppuvuodeksi ; ).

Entäpä sinä? Ovatko rutiinisi kunnossa vai kaipaavatko tottumuksesi muutosta?

12 kommenttia:

Charming Nails: kirjoitti...

Ai minä? Siis ei mitään uuden vuoden lupauksia. Uusi vuosi lähtikin ihan reippaasti käyntiin jo heti eka päivänä. Uutta viisikkoa pukkaa, ensi viikon ostosreissu ja sitten tammikuun viisikot...
...ehkä voisin luvata sellaista että ostan vain hyviä ja selektiivisiä tuttuja merkkejä. Markettijutut/uudet merkit jäävät usein käyttämättä. Eli sama kuin sulla, ei kokeiluja enää!

Samaten voisin luvata panostaa ihonhoitoon, kuntoiluun ja omaan hyvään oloon.

Anonyymi kirjoitti...

No siis mullahan on kaik kunnoss niinko hyvin tiiätte ;) Mitään en siis luvannu. Haaveita ja tavoitteita toki on.. :P -sh-

Vanity kirjoitti...

Jep, tavoitteet on parempi ko lupaukset. MITÄÄN EN OO OTTANU. eiku siis luvannu.

Charming Nails: kirjoitti...

Lupaukset on tehty rikottaviksi eikö niin tytöt :P

Vanity kirjoitti...

Juu mutta kaaneuslupaukset täytyy pitää? taisiisno. kannattais.

Anonyymi kirjoitti...

Mä voisin käyttää entistä enemmän tököttiä :D Jotenkin tuntuu että more is more sanois Mattikin. Sitä parempi, mitä enempi mun naamasta saa piilotettua, hehe. Vois myös ajatella meikkaavansa jumppaan, vaikka turhaa kai se on. On se vaan hurjaa katsella itseään peilistä meikittömänä tukka miten sattuu ja kamalat vaattehet piällä, hyh. Hikikin mukavasti löyhkää, nam. Mutta saisko vanhempia ripsareita ja peitevoiteita siten kuluteltua loppuun..? Ja josko sitois tukan flexi8:lla edes. Hah, kirjoitin kuluttelevani vanhempia. Kai siä on kaloreita kulutettava eikä äitiä jos ei mukaan lähde. -sh-

Vanity kirjoitti...

Musta tuntuu, että mäkin oon vanhempiani koetellut sen verran, että voisin jättää ne jo rauhaan hahaa. Kotiresupäivät on kivoja, hirveät rätit päällä raahustaa kotona likaisen tukan kanssa haamunaaman katsellessa peilistä. (Se on joku muu, en minä). Sitten onkin taas mukava kaivaa Diorit esiin : D.

Anonyymi kirjoitti...

Toi on niin totta. Resupäivien jälkeen voi luulla olevansa kaunis, kun meikkailee laatutuotteilla :D En usko, että aarteitaan arvostais niin paljon jos meikkaaminen olis jokapäiväinen pakkopulla muiden ihmisten vuoksi. Parasta on jos voi ajan kanssa laittautua.

Vanity kirjoitti...

Joo en ymmärrä ihmisiä, jotka meikkaavat "pakon vuoksi" ja todennäköisesti samalla kaavalla 20 vuotta. Aina väliajoin täytyy itsekin miettiä miksi meikkaa, mihin millälailla, ja koko homman tarkoitusta, ettei siitä tule pelkkä ikävä rutiini.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan. Hyviä puolia tuossa olis se, että tietäis aina kauanko meikkaamiseen menee aikaa ja harjaantuis tosi hyväks siihen yhteen meikkiin, mutta eikö meikin iloja ole juurikin se, ettei tarvi näyttää aina samalta? Voi piirtää itselleen eri naamoja fiiliksen mukaan ja olla välillä ihan oma ihtensäkin (ettei kukaan luule muuta tai luule että itse luulee ;D).

Vanity kirjoitti...

No mut kai sitä jotain rutiineja jo on joihin on harjaantunut ja aamuisin oppinut maksimoimaan ajankäytön? Todellakin, en pystyis kolmea päivää peräkkäin laittamaan samoja luomivärejä, sehän ois ihan stuck in the rut meininkiä ; ).

Anonyymi kirjoitti...

No on kai liikaakin, värit vaan vaihtuu, mutta usein samalla tavallahan ne tulee aseteltua. Kai sitä nykyään osaa yhdistääkin esim ensin tehtyyn silmämeikkiin poskarin, hohdetuotteen ja huulimeikin (aina hyvä Cult fave :D),vaikka kiire olisikin. Inhoan kyllä meikata kiireessä ja yleensä silloin epäonnistunkin. Outoa, mutta totta. Suurin aikahan menee tietty lookin valitsemiseen Helmerin syövereistä ;D