perjantai 10. syyskuuta 2010

Ihana ruokakysely osa 1

Noi on aika uusia.. menettelee. En tykkää mistään erityisen maustetusta tai ainakaan chilistä tai tulisista hommeleista. Hyvä puoli, ettei noita saa tuhottua kerralla, kun tulee tossa pippurissa kiintiö täyteen. Ei voita kuitenkaan tavallisia juustonaksuja eikä tietenkään rakkaita Nacho Cheese Ballseja. Mutta asiattomuuksiin:
Kopsasin tämän tuolta Ms. CeeÄnnän blogista, se on se beejiifani, tiiättehän.

-Miten haluat munasi?
Noniin, eipäs yhtään viisastella siellä. Kovaksi keitettynä juu, mielellään yli 10 min, inhoan löysyyttä tai sitten paistan kahdesta munasta munakkaan (käytän 2 valkuaista ja yhden keltuaisen), niin, että keltuainenkin paistuu, ei mitään löllöjä. Välillä unohdan syödä munia, vaikka ne täyttävät hyvin. Keitettynä siivutan. esim paljaan ruisleivän päälle. Munavoi on myös hyvää, todella hyvää oli sellainen, jossa oli purjoa seassa (jota normaalisti inhoan.)

-Kuinka nautit kahvisi/teesi?
Nykyään kahvia vain aamulla, ei mielellään enää iltapäivällä, koska se selvästi vaikuttaa unenlaatuun. Harvemmin onneksi enää tekeekään päivällä kahvia mieli. Aamulla juon mukillisen rasvattomalla maidolla (enimmäkseen) ja lusikankärjellinen hunajaa. Usein myös kaadan mukin pohjalle sentin maitoa, mikroon vajaa 30 sek., vaahdotan sitä lusikalla ja sitten vasta kahvit päälle ja kylmä maito. Teetä tulee juotua kylminä syysiltoina, vihreää kiitos.

-Suosikkiaamiaisruokasi?
Yleensä aina Nalle kauraruispuuro, kevyt mehukeitto ja kahvi. Puuroissa on eroa, mä esimerkiksi ostan joskus vahingossa Nalle neljänviljanpuuroa, koska se on samanlainen oranssi paketti, ja tuohan ei pidä nälkää ollenkaan.

-Maapähkinävoi?
No, thanks.

-Coca Colaa vai Pepsiä?
Pepsi Maxia kiitos, kunhan kehittävät hyvän light-version Dr. Pepperistä, niin sitten sitä. Kokishan on addiktoivaa, silloin kun sitä on jääkaapissa, sitä on käytävä hörppäsemässä joka 10. minuutti, onneksi aika harvoin vaivaudun kantamaan kaupasta, ei edes kerran kuussa.

-Millaisen kastikkeen haluat salaatillesi?
Pärjään ilmankin. En ole kastikeasiantuntija, mutta onhan esim. Thousand Island hyvää.

-Laiskottaa, mitä teet?
Tää kuullostaa aika jokapäiväiseltä.. tarkoittaakohan tuo, että mitä ruokaa teen? Eh, jos laiskottaa ostan täytetyn patongin.

-Laiskottaa todella, minkä pizzan tilaat?
Americana menettelee, vaikken siitä kinkusta tykkää.. joskus oli hyvä sellainen yhdistelmä paprika-suolakurkku-herkkusieni, toisaalta tykkään salamista. Ei siis tartte mikään vegepizza olla.

-Tuntuisi vähän kokkailulta, mitä teet?
Jaah, vaikka perunamuusia tai jotain kalkkunajauhelihasta.. aika simppeliä.

-Saatko jostain ruoasta huonoja muistoja?
Ei tule kauheasti mieleen, lihan pitää olla hyvälaatuista, hyvin valmistettua = kypsää ei mitään puoliraakoja verisiä klönttejä tai jänteitä yökensyö. Niin ja lammas..

-Onko olemassa ruokaa, josta kieltäytyisit?
Lähinnä eettisesti arveluttavat, ihmisen säälittävää luonnetta ja ahneutta ja tiesmitä osoittavat jutut, kuten juottovasikat, hanhenmaksat, apinan aivot sun muut. En kaipaa supereksoottisia ruokakokemuksia (paistetut hyönteiset, madot sun muut "herkut".)

-Mikä oli lapsena lempiruokasi?
Enpäs muuten osaa sanoa.. muistan vaan yhdessä vaiheessa, miten sitä halusi jonnekin hampurilaispaikkaan, joissa harvoin käytiin.

-Onko sinulle jotain outoja ruokatapoja?
En tiedä onko se niin outoja, mutta voin syödä ihan sekaisin ruokaa ja makeaa, siis esim. kesken aterian popsia vähän kakkua ja jatkaa taas saman tien perunan parissa.

-Lempihedelmäsi ja -vihanneksesi?
Vesimeloni, päärynät, nektariinit, tulee muuten harvemmin ostettua noita jälkimmäisiä, kun ei niistä koskaan tiedä ovatkö kypsiä tai edes kypsyvätkö ikinä! Perusomenaa ja banaania tulee syötyä. Vihannes.. peruskurkkua, tomaattia, joskus salaattia. Porkkanoita yritän syödä.

-Lempiroskaruokasi?
Pizzat ja mäkki.

-Lempivälipalasi?
Töissä omenaa, Yosaa, säilykehedelmää, Muma-rahkapatukka tai smoothietetra.

Jatkuu myöhemmin..

2 kommenttia:

Charming Nails kirjoitti...

Kahviin hunajaa? Why? Onko se hyvää, en ole ikinä kokeillut :)

Se on totta että jos on limpparia, sitä tulee litkittyä kun muka janottaa.

T: Se Beejiifani ;D

Vanity kirjoitti...

heh ehkä ajattelin joskus, että hunaja on terveellisempää, ei se mun mielestä muuta makua, kunhan tulee vähän makeutta ja saa käytettyä ton tahmaisen purkin pois heh. voi muuten vaikka houkutella citykarhuja.